Paard in aquatrainer

Aquatrainer

De aquatrainer is een loopband die onder water gezet kan worden. De snelheid van de band en waterhoogte kunnen apart van elkaar ingesteld worden zodat er voor elk paard een individueel trainingsprogramma samengesteld kan worden.

De werking van de aquatrainer heeft het meeste nut wanneer het paard vrij is van blokkades. Hoe soepeler het paard de aquatrainer in gaat, hoe meer effectief de training is!

Tijdens de intake doet de fysiotherapeut met specifieke kennis van de Aquatrainer een anamnese om het gezondheid van het paard in kaart te brengen. Daarna volgt een actief bewegingsonderzoek (stap en draf op het harde en de volte) en dan een passief bewegingsonderzoek waar de fysiotherapeut kijkt of er gevoelige/verkorte spieren zijn en of er blokkades zijn in de gewrichten. 

Trainen met de aquatrainer

De aquatraining is een vorm van fysio- en bewegingstherapie. De voordelen van het trainen met een aquatrainer zijn onder andere: …… Door tijdens een revalidatietraject te stappen in de aquatrainer zal er tijdens het revalideren spieropbouw plaatsvinden waardoor het paard sneller weer in training kan.

Intake & Abonnementen

Komt uw paard voor het eerst bij de aquatrainer dan wordt het paard eerst bekeken door een fysiotherapeut met specifieke opleiding om te kunnen werken met een Aquatrainer. De fysiotherapeut kijkt of het paard klinisch in orde is en stelt aan de hand van de conditie van het paard, eventuele klachten en medische achtergrond een trainingsschema samen.

Fysiotherapeut & Dierenartsen

VaroHippiQue werkt samen met de volgende paardenklinieken en fysiotherapeut. Dierenartsenpraktijk Bodegraven, Paardendokters, Dierenkliniek Stad & Land, Fysiotherapeut Beatrijs Bunte.