Eerste les

IMG_4817 Je eerste les op onze manege

Meld je eerst even in de kantine aan de bar en geef aan dat het je eerste les is. Heb je nog geen cap? Dan kan je bij ons een cap huren. Het personeel  helpt in de kantine met het passen van een cap.

  •  Heeft u al ervaring met het paardrijden? Dan kunnen wij aan de hand van een privéles kijken in welke les wij u kunnen plaatsen

Wat als je nog niet alle rijkleding hebt?

Cap

Het belangrijkste is je veiligheid, daarom moet je zorgen voor een veiligheidscap met keurmerk CE/EN 1384. Voor de eerste lessen kan je een veiligheidscap van onze manege huren. Het dragen van een cap is op onze manege voor iedereen verplicht!

Laarzen of  Schoenen

Als je nog geen rijlaarzen hebt kan je rubber laarzen of schoenen met hak gebruiken. Belangrijk is dat de schoenen zo glad (geen uitstekende veters, profiel) mogelijk zijn. Trek beslist geen sportschoenen of bergschoenen aan, daarmee kan je vast komen te zitten in de beugel.

Kleding

Als je nog geen rijbroek hebt doe dan een broek aan die niet te strak zit maar wel mooi aansluit (dus geen slobberbroek) Dit geldt ook voor je bovenkleding. Bij lang haar bind dit vast en sluit je jack tijdens het rijden zodat er geen flapperende delen zijn die je paard onrustig kunnen maken.