Lessenoverzicht

Hieronder het lessenoverzicht van de manegelessen. Mocht u een les willen afmelden, kunt u dat per e-mail doen middels het afmeld formulier of tijdens openingstijden bellen met de kantine.

Instroompakket

Een pakket op maat gemaakt naar de kennis en kunde van de ruiter Inhoud: 5 privélessen, 1 op 1 met de instructeur Gevarieerd van poets/opzadelcursus, privéles (aan de longeerlijn), voltige (voor de jongere ruiters) tot algeheel zelfstandig kunnen rijden. Dit is dus voor iedere ruiter een ander samengesteld pakket.

Eerste les

Je eerste les op de manege. De eerste les is altijd speciaal. Lees hier verder om de eerste ervaring leuk en veilig te maken. Maar ook als je al langer rijd, loop dan altijd even via de kantine om te kijken op welk paard je zit en of er nog bijzonderheden zijn. Nog geen paardrijkleding, lees dan even verder voor de mogelijke alternatieven om veilig en comfortabel op een paard te kunnen zitten.

Carrousel rijden

Carrouselrijden is een echte teamsport, want je moet goed samenwerken om de figuren mooi te kunnen rijden. Het is een heel gezellige manier om op een andere wijze met paardrijden bezig te zijn.

Groepslessen volwassenen

Voor volwassenen zijn de lessen voornamelijk in de avond. Met een vaak redelijk vaste groep mensen groeit u verder in de paardensport. Het rijden van dressuur proberen we af te wisselen. In de zomer wisselen de lessen af met buiten rijden.

Beginnerslessen volwassenen

Als u als volwassene wilt leren paardrijden dan beginnen wij met longeerlessen. De longeerlessen zijn voor de beginnende volwassenen ruiter. Sturen/hulpen geven en voornamelijk het zoeken van het juiste ritme in de verschillende gangen zijn van deze les de basis.

Springles

Voor de gevorderde ruiters is er op dinsdag avond een springles. In de zomermaanden worden de springlessen buiten gereden en tijdens de vakantieperiode in de zomer staat er gedurende een aantal weken een springtuin.

Buitenritten

Apart van deze groepslessen bieden wij nog aan onze buitenritten (wanneer het weer en de periode van het jaar dit toelaat)

Basiscursus volwassenen

Na de longeerlessen is de volgende stap de basiscursus. Overstap naar deze les kan gemaakt worden indien u voldoende balans heeft en de basisbeginselen van het rijden goed beheerst.

Leasen

Bent u en/of uw kind wat meer gevorderd en wilt u de mogelijkheden van een eigen paard verkennen, dan kunt u bij ons ook een pony of paard leasen. Dit kan voor een korte periode in de vakanties, maar ook gedurende een langere periode.

Vrijrijden

Bent u en/of uw kind wat meer gevorderd. Ga eerst eens vrijrijden. Je huurt dan een pony of paard voor 1 uur en kan hiermee buiten de lestijden om in de rijbaan rijden. Leuk voor in de vakantie of om bijvoorbeeld eens extra te oefenen voor een FNRS proef.

Groepslessen Jeugd

Onze groeps lessen proberen we zo gevarieerd mogelijk te geven. Het rijden van dressuur proberen we af te wisselen; balkjes, springen, spelletjes en in de zomer; rondje bos, buitenrit enz.

Privéles

Half uur privéles om bijvoorbeeld specifiek aandacht te kunnen geven aan bepaalde punten in het rijden. Ook voor de wat meer angstige ruiters handig om samen met de instructeur hieraan te werken en de volle aandacht te krijgen.

Basiscursus voor kinderen

Om te leren paardrijden beginnen de kinderen in een naastloop les. Dit houdt in dat de kinderen in deze les leren een pony leren te begrijpen; sturen, remmen en harder gaan, draven en wat leuke evenwichtsoefeningen worden in deze lessen behandeld.